#Recensie @HarperCollinsHL : Laatste Weduwe (Will Trent #9) #LaatsteWeduwe – Karin Slaughter @SlaughterKarin

– ‘The Magic of Wor(l)ds’ blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

De auteur :

Karin-Slaughter-1-photo-credit-Alison-RosaInternationaal bestsellerauteur Karin Slaughter is een van ‘s werelds meest gewaardeerde schrijvers. Haar weergaloze thrillers zijn in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. Karin Slaughter baseert haar boeken altijd op waargebeurde misdaden, waarbij het haar meer gaat om het motief dan om de misdaad zelf. Ze grijpt de kans die ze als auteur heeft om lastige thema’s aan de kaak te stellen. Geweld tegen vrouwen speelt een belangrijke rol in haar oeuvre.

www.queenofcrime.nl
www.karinslaughter.com

Korte inhoud :

860Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.
Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering…

HarperCollins Holland

Mijn mening :

Eindelijk was het dan zo ver, met ‘Laatste Weduwe’ bracht Karin Slaughter een nieuwe Will Trent uit en ik was er natuurlijk als de kippen bij.
Ik was al fan van de reeks toen deze nog als de ‘Sara Linton’ – reeks werd bestempeld, maar sinds Will er bij kwam… .
In mijn ogen is hij een van de beste mannelijke personages ooit geschreven.
Hoe dit komt, ik heb geen idee, maar het klikte haast meteen en ik had er absoluut geen problemen mee dat hij andere personages van de troon stootte.
Ik kijk dan ook iedere keer weer rijkhalzend uit naar een nieuw boek en ben steeds teleurgesteld wanneer dit veel te vlug is verslonden en het wachten opnieuw moet beginnen.
Met hoge verwachtingen begon ik dan ook aan dit deel en alhoewel het begin meteen mijn aandacht had, had ik de eerste paar hoofdstukken ook het gevoel dat we een beetje ter plaatse bleven trappelen aangezien hetzelfde scenario door de ogen van de verschillende hoofdpersonages werd beschreven.
Daarna werd het verhaal gelukkig vlotter, ook al bleven we verspringen tussen de personages, en beet ik me vast in het kluwen van het plot.
Er gebeurde heel wat, misschien niet zozeer qua actie, maar toch,… .
Alle eenzame draadjes kwamen mooi samen in een verhaallijn waar niets op valt aan te merken, behalve een soms wat te ‘droge’ vertelstijl – ik moest soms echt focussen tijdens het lezen – en te weinig Will Trent actie in mijn ogen.
We leren hem en zijn gevoelens wel beter kennen, maar wanneer hij dan eindelijk undercover gaat, is het boek toch al een heel eind op weg.
Jammer en tegelijk ook weer niet, want ik heb zeker genoten van dit deel in de reeks en wil door het einde absoluut meteen een nieuw boek.
Dus schrijven maar, Karin Slaughter, want ik mis Will (en co) nu al!

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s