#Recensie @HarperCollinsHL : Zonder Genade (Hamer & Panka #2) #ZonderGenade – Johan Andersen

– ‘The Magic of Wor(l)ds’ blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

blog-review

De auteur :

223Johan Andersen is een Nederlandse uitgever en schrijver. Dodenstoel is zijn eerste thriller. Andersen woont met zijn vrouw en kinderen in Zaandam.

Korte inhoud :

1064Op een ochtend worden Neli Panka, hoofdinspecteur bij de Amsterdamse recherche, en ex-commando Eugène Hamer bij een bizarre moord geroepen. Er zijn vier doden gevonden op een industrieterrein in Zaandam. Is het een afrekening in het criminele milieu? Een rituele moord? Kort daarna ontploft er een autobom op de Dam. De aanslag wordt geclaimd door een groepering die zich De Discipelen van De Brandende Dageraad noemt. Hun doel: wraak nemen op Nederland.
Hamer en Panka gaan samen op jacht naar het brein achter de moorden en de aanslag: de Jakhals. Niemand weet wie hij is, maar hij wordt gezien als de gevaarlijkste terrorist van Europa. Zijn ware motieven zijn duister, maar zijn boodschap is duidelijk: pak me, voordat de volgende bom afgaat…

HarperCollins Holland

Mijn mening :

‘Zonder genade’ van Johan Andersen is het tweede boek waar Hamer en Panka de hoofdrol in spelen, maar geen paniek, wanneer je ‘Dodenstoel’ niet las, kan je gerust met deze beginnen.
Natuurlijk raad ik het aan om te starten met het eerste boek, zeker omdat het oa. een zeer goed te pruimen debuut was dat me deed uitkijken naar een nieuw verhaal.
Maar goed, terug naar deel 2 van deze reeks!
De auteur heeft zich, naar mijn mening althans, zeker meer dan bevestigd, want wat las het heerlijk weg.
Akkoord, het is geen al te luchtige literatuur en het vereist best je aandacht, maar ik was zo in het verhaal dat ik gewoon door het boek vloog.
Dit komt vooral door de stijl van schrijven, die ik zeer aangenaam vind, maar ook door het feit dat je beseft dat de auteur heel wat onderzoek gedaan heeft en weet waar hij over schrijft.
Daarnaast heb je ook zeer sterke hoofdpersonages, die elkaar steeds afwisselen en ook nooit ergens indommelen.
Zeker Neli Panka maakt een hele evolutie door, Hamer misschien minder, maar hij was al loeisterk uitgewerkt in ‘Dodenstoel’.
Samen met een paar zeer goeie en ook sterk uitgewerkte nevenpersonages, maakt dit dat je een boeiende actiethriller in handen hebt, die me doet denken aan de reeks van Daniel Silva!
Ik ben fan en hoop dat er nog heel wat boeken volgen van dit topduo, schrijven dus maar, Johan Andersen. 😉

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s