#Recensie #GoodStuff!Books : In de lavabo – Erik Segers @ErikSegers

– ‘The Magic of Wor(l)ds’ blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

blog-review

De auteur :

7hhVOwNAErik Segers (1961) is freelance journalist, studeerde Germaanse filologie aan de universiteit van Gent, schreef kortverhalen en televisiescenario’s, en publiceerde een boek over Lode Zielens. Sinds 2019 is hij succesvol als romanschrijver.

Korte inhoud :

frontImagesLink‘LIEFDE EN LIJDEN IN TIJDEN VAN CORONA’

Na de fel bejubelde debuutroman ‘Ik ging naar de dokter’, die zich afspeelt in één straat, en de nog feller bejubelde tweede roman ‘Een meisje met twee borsten’, waarin de actie de halve wereldbol beslaat, beperkt Erik Segers zich in z’n derde roman tot een minimale speelarena: één kamer. Met een lavabo met kronkelende buizen waarin diepe geheimen verscholen liggen. En een hoofdfiguur, Floris, die de lezer alle hoeken van de kamer laat zien. Zijn daar de stukjes van de puzzel te vinden en het antwoord op de vraag: wat zit er in de lavabo? Plus: waarom vallen er lijken uit de kast? En ook: wat verbergt Floris? Waarom komt hij z’n kamer niet uit? Vanwege corona? Of zit er meer achter? Een spannend en hilarisch avontuur dat lang geleden begon, in Floris’ studententijd, toen hij uit volle borst zong: ‘In de lavabo, o-o, o-o!’ De mysteries uit het verleden worden nu ontrafeld en doorgespoeld, op de aangewezen plaats: in de lavabo.

Good Stuff! Books

Mijn mening :

Met ‘In de lavabo’ is Erik Segers terug met een derde boek én wat voor één!
Wanneer je dacht dat de auteur zijn dolkomisch en absurd vaatje wel al leeg had getankt in zijn vorige boeken ben je goed mis, want hij doet het gewoon opnieuw.
En deze keer nog wel in de zeer bescheiden ruimte van slechts 1 kamer en zijn bewoner.
‘Dat is toch saai?’, hoor ik je denken.
Niet als je uit het brein van Erik bent ontsproten en er een resem bekenden en onbekenden de coronaregels aan hun laars lappen en je kamer, al dan niet gevraagd, binnenwippen.
Een crazy verhaal met verwijzingen naar voorgaande schrijfsels, de uitgeverij (Een beetje sluikreclame kan nooit kwaad!), maar ook met kritische blik op de huidige maatschappij.
‘Wat de lavabo daar mee te maken heeft?’ zeg je.
Lees het boek, je gaat het gegarandeerd dichtklappen met een grote glimlach om je mond.

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s