#Recensie @vbku @HoutekietBoeken : De Finse Weduwe #DeFinseWeduwe – Mark Cloostermans @MarkCloWriting

– ‘The Magic of Wor(l)ds’ blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

blog-review

De auteur :

Mark Cloostermans schreef 15 jaar lang literaire kritieken voor De Standaard en andere media. Sinds 2010 woont hij in Barcelona, waar hij werkt als R&D grant consultant. Hij schreef er de gids The 500 hidden secrets of Barcelona. In 2017 volgde Spoiler, een boek over tv-series en klassieke literaire werken. Conscience 1, De terugkeer is zijn debuut als romancier.

Twitter

Korte Inhoud :

Brussel, december 1869. De politie zou op een moordenaar moeten jagen die zich ‘Gods Luitenant’ noemt, maar als ze ontdekken in welk milieu hij zich ophoudt, roepen ze de hulp in van een privé-onderzoeker. Henri Conscience heeft er geen probleem mee zijn handen vuil te maken, zeker niet wanneer hij op de mooie Isabella Färvi stuit. Zij is een Finse die na de dood van haar man in Brussel is blijven wonen. Helaas kiezen Henri’s vijanden dit moment om hun macht te laten voelen. Met Henri buiten strijd wordt zijn huishoudster/ assistente Clara het nieuwe doelwit van Gods Luitenant.
De Finse weduwe is het tweede deel in een reeks literaire detectiveromans, geïnspireerd op het werk van Hendrik Conscience. Elk deel is apart te lezen.

Houtekiet

Mijn mening :

Ondanks dat ‘De Finse weduwe’ van Mark Cloostermans het tweede boek is in de reeks rondom Hendrik Conscience als detective is het voor mij een totale sprong in het duister.
Ik ben ook meestal niet de persoon om ‘midden’ in een serie te beginnen omdat je zo toch wat de dynamiek tussen personages en subtiele dingen mist, maar bij dit boek had ik dat, tot bij een bepaalde gebeurtenis weliswaar, niet en dat was best wel aangenaam.
Of dit komt omdat het vorige boek zich in Turnhout afspeelde en deze in Brussel of omdat we uiteindelijk nog maar in deel 2 van de serie zitten en daardoor de rode draad zich nog aan het opbouwen is, of dat de auteur gewoon goed is, weet ik niet.
Ik vind het alvast een verrassende ontdekking!
Deze, voor mij althans, nieuwe auteur, heeft niet alleen een zeer aangename pen, waardoor je door de pagina’s heen vliegt, maar ook heel veel kennis van Brussel in 1869 en van de echte Conscience.
Hij neemt je mee op een gemoedelijke zoektocht naar een moordenaar / moordenaars, dit met meer dan genoeg spanning, actie en een heel erg verrassend plot.
Dit smaakt naar meer!
Ik kijk dan ook uit naar nieuwe delen, maar ondertussen ga ik eerst maar eens op jacht naar het vorige.

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s