#Recensie @HarperCollinsHL : Valse Getuige #ValseGetuige – Karin Slaughter @SlaughterKarin

– ‘The Magic of Wor(l)ds’ blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

blog-review

De auteur :

Karin-Slaughter-1-photo-credit-Alison-RosaInternationaal bestsellerauteur Karin Slaughter is een van ‘s werelds meest gewaardeerde schrijvers. Haar weergaloze thrillers zijn in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. Karin Slaughter baseert haar boeken altijd op waargebeurde misdaden, waarbij het haar meer gaat om het motief dan om de misdaad zelf. Ze grijpt de kans die ze als auteur heeft om lastige thema’s aan de kaak te stellen. Geweld tegen vrouwen speelt een belangrijke rol in haar oeuvre.

www.queenofcrime.nl
www.karinslaughter.com

Korte inhoud :

1349Ze dachten ermee weg te komen… Ze hadden het mis.
Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen.
Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten…

HarperCollins Holland

Mijn mening :

Met ‘Valse Getuige’ is Karin Slaughter terug met een stand-alone verhaal en hoewel ik meer een fan ben van haar reeks, ben ik zeker ook te pruimen voor deze boeken.
Ze zijn vaak (nog) meer maatschappelijk getint en je moet zeer zeker tegen een stootje kunnen, zo ook nu.
Dit was een zeer aangrijpend verhaal over hoe acties uit het verleden gevolgen kunnen hebben in het heden, over hoe het mensen kan ontwrichten en hoe het de dynamiek in een relatie kan aantasten, zeker bij de zussen Leigh en Callie.
Beiden vertellen ze op hun manier over hun leven, vroeger en nu, en hoewel ik Callie het liefst van al alles had laten vertellen, ze is ondanks alles de grappigste zus en dus fijner gezelschap, begrijp ik Leigh ook wel.
Ik kan me echter minder hechten aan haar door hoe ze overkomt en gewoon omdat je nu eenmaal niet met iedereen het goed kan vinden.
Dit gezegd zijnde is het echter wel een zeer goed personage gedreven boek vol spanning, twists, humor,… dat zomaar waargebeurd zou kunnen zijn!
Toch is misschien niet alles even realistisch te noemen en is de auteur, in mijn ogen dan toch, een beetje in een spiraal aan het terechtkomen waar de thema’s die ze gebruikt steeds opnieuw dezelfde zijn.
Het is ook net iets rauwer dan haar andere boeken, want ze schuwt absoluut niets, zelfs Covid-19 niet, en dat is, in mijn ogen althans, een kleine domper op de feestvreugde.
Niet dat het storend is, in tegendeel, het zorgt er net voor dat je beseft dat het nu gebeurt, dat het echt zo is gesteld met de maatschappij, maar aan de andere kant wil ik mij in een boek verliezen en niet (te veel) geconfronteerd worden met iets dat nog too close to home is.
Ondanks mijn kleine kritiekpuntjes toch een boek om in huis te halen en te verslinden, wanneer je geen teer zieltje hebt, want Karin Slaughter bewijst zeer zeker opnieuw waarom ze de Queen of Crime wordt genoemd.
Jammer dat ik alweer moet zitten wachten op een nieuw boek van haar pen.

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s