#Recensie @HarperCollinsHL : De Puzzelman (Inspecteur Anjelica Henley #1) #DePuzzelman – Nadine Matheson @nadinematheson

– ‘The Magic of Wor(l)ds’ blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

blog-review

De auteur :

8557486Nadine Matheson woont in Londen. Ze begon haar werkzame leven bij de BBC en praktiseert nu als strafrechtadvocaat.
In 2016 won ze de City University Crime Writing Competition en voltooide in 2018 de Creative Writing (Crime/Thriller Novels) MA aan de City University of London met Distinction.

Korte inhoud :

1213Hij zoekt je.
Hij vindt je.
Hij jaagt op je.
Het menselijk lichaam is een prachtige puzzel, uniek in zijn precisie en zijn gecoördineerde perfectie!
De Puzzelman houdt meer van puzzels dan van wat dan ook. Maar een perfecte puzzel is er een die is opgesplitst in zijn afzonderlijke delen. Dit is de enige manier waarop hij de ware schoonheid ziet, door elk onderdeel apart te bekijken. Handen, voeten, benen, armen, hoofden. En zoiets moois moet worden verspreid, toch? Het liefst overal in de stad…
Word jij zijn volgende slachtoffer?

HarperCollins Holland

Mijn mening :

‘De Puzzelman’ is het debuut van Nadine Matheson en hoewel ik het meer dan OK vond, had ik ergens toch het gevoel dat ik een vervolg aan het lezen was.
Ik vind het absoluut niet erg dat een hoofdpersonage een verleden heeft en al vorige zaken heeft opgelost, maar hier had ik echt het idee dat ik een boek uit een al bestaande, door mij niet gelezen, reeks aan het lezen was.
Toch wel jammer, al legt het natuurlijk ook het veld open om een prequel te schrijven over de eerste zaak en dat zou ik zeker fijn vinden.
Het plot an sich is immers meer dan interessant met een spannend, duister randje en is, in mijn ogen, goed uitgewerkt.
Daarnaast heeft de auteur duidelijk een goeie pen en een paar stevig opgebouwde personages waar ze nog heel wat zaken mee kan oplossen.
Dit boek is voor mij dan ook een degelijke uitvoering van een al zeer beproefd concept dat zeker de liefhebbers van dit genre enkele uren vertier kan brengen.

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s