#Recensie @HarperCollinsHL : De Andere Waarheid #DeAndereWaarheid – Mohlin & Nyström

– ‘The Magic of Wor(l)ds’ blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

blog-review

De auteurs :

294Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden samen op in een klein Zweeds plaatsje. Ze schreven hun eerste verhaal toen ze tien jaar oud waren. Na succesvolle carrières als scenarioschrijvers en regisseurs voor theater en film besloten ze de draad weer op te pakken en samen hun eerste thriller te schrijven.

Korte inhoud :

1442Bejubeld Zweeds vakmanschap met een internationale twist. Winnaar van de Max Bronzen Vleermuis voor beste thrillerdebuut én de prestigieuze Zweedse Crimetime Award.
Alicia Bjelke is door een ongeluk in haar jeugd zo verminkt dat zij haar gezicht liever niet laat zien. Het heeft haar ondernemingszin niet aangetast; ze is het technische genie achter een baanbrekende datingapp, die ze samen met haar zus Stella wil lanceren. Totdat Stella op een dag dood wordt aangetroffen. Ze heeft een steekwond in haar nek en… ook háár gezicht is verminkt. Alicia begrijpt dat zij het volgende slachtoffer kan zijn.
De moord op Stella wordt onderzocht door John Adderley, rechercheur en voormalig FBI-agent, die onder een nieuwe identiteit in Karlstad verblijft. Na een mislukte infiltratie in een drugskartel in de VS moet hij ook in Zweden constant over zijn schouder blijven kijken. Al snel blijkt dat dit moordonderzoek hem een onverwachte kans geeft om af te rekenen met zijn verleden…

HarperCollins Holland

Mijn mening :

‘De Andere Waarheid’ is het 2de deel in de John Adderly-serie en in dit geval moet dit echt wel worden aangestipt aangezien dit boek begint waar ‘Het Laatste Leven’, deel 1, eindigde.
Lezen in volgorde is dus zeker en vast een must, maar zal absoluut geen opgave vormen, want beiden zijn, naar mijn mening, top te noemen.
Ik hou van de stijl van Mohlin & Nyström, bijzonder vlot voor een duo, beeldend, met interessante twists and turns en soms wel wat over the top acties van het hoofdpersonage.
Dat hij geen lieverdje is en niet bang is om keiharde keuzes te maken, komen we in dit boek meer dan te weten, maar toch is hij ergens sympathiek genoeg om hem te willen blijven volgen.
Naast zijn verhaal heb je natuurlijk ook de ‘case’ waar hij aan werkt en deze verhaallijn had van in het begin wel de meeste aantrekkingskracht voor mij, wat een personages die zussen, zeker Alicia waar ik me best wel in kon verplaatsen.
De combinatie van beide verhalen zorgt er voor dat ik niets anders kon dan door de bladzijden glijden en het einde maakte me meteen al benieuwd naar het volgende avontuur van John Adderly.
Ik hoop dan ook dat het volgende deel vlug in de boekenwinkel ligt!

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s