#Recensie @UitgManteau_NL @SU_Uitgeverij : Superhelden sterven niet (Noodlot, #2) #SuperheldenStervenNiet #Noodlot – Piet Baete @pietbaete

– ‘The Magic of Wor(l)ds’ blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

blog-review

De auteur :

Piet Baete is auteur van enkele bestsellers, waaronder Het laatste woord, Dromen van de dood en Poker. Daarnaast was hij scenarioschrijver voor onder meer Professor T. en Aspe. Als statement analist analyseert hij verklaringen van verdachten in zeden- en moordzaken. Zijn nieuwste boek De dood van Anke Hoffman verscheen in september 2021.

Website
Facebook

Korte inhoud :

coverYossarian is een zwakbegaafde jongeman en in het diepst van zijn gedachten een superheld. Wanneer hij voor het eerst zonder zijn vake een shoppingcenter binnengaat, verzeilt hij in een schietpartij en weet niemand wat er gebeurt.
Terwijl de ‘normale, verstandige’ mensen zich snel uit de voeten maken, ontpopt Yossarian zich tijdens de daaropvolgende gijzeling ook echt tot een superheld. Maar de feiten vertellen een ander verhaal. Zijn vingerafdrukken staan op het moordwapen.
Onderzoeksrechter Liesbeth Karcher ruikt onraad en gaat onverbiddelijk achter de waarheid aan.

Uitgeverij Manteau

Mijn mening :

Na het dichtklappen van dit boek kan ik voluit zeggen dat ik nog nooit zo’n emotionele ‘thriller’ heb gelezen.
Wat een ongelooflijk mooi, realistisch en uniek verhaal heeft Piet Baete geschreven met ‘Superhelden sterven niet’.
Het is zoveel meer dan juist een incident in het shoppingcenter en het (politie)onderzoek er naar, … .
Het is het leven zoals het is, oa. door de ogen van Yossarian, een minderbegaafde jongeman, een superheld.
De manier waarop mensen reageren op de jongen, goed en ronduit verschrikkelijk, hoe Vake en Moeke de waarheid wat verbloemen, omdat hij het zou begrijpen, en de manier waarop Yossarian de dingen ervaart / ziet, raakten mij steeds diep.
Het is vertederend, soms wat hard, maar ook humoristisch en vooral zo uit het leven gegrepen en prachtig neergezet door de auteur.
Kortom, een verhaal dat zal blijven nazinderen bij menig lezer dankzij de boeiende personages, het sterk plot met de nodige wendingen en de mooie pennenstreken van Piet Baete.
Ik moet alvast nog even bekomen en zal Yossarian voor altijd met me meedragen in mijn hart, want superhelden sterven niet!

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s