#Recensie : Het Verhaal van Vlaanderen – De geschiedenis van de prehistorie tot nu – Harry De Paepe @harry_depaepe @SU_Uitgeverij @DeMensen @VRT

– The Magic of Wor(l)ds blog is een hobby, recensies en andere boekgerelateerde berichten worden gratis geplaatst.
Ik ben dankbaar voor het ontvangen van een gratis boekexemplaar van de auteur/de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke mening. –

62373830_10156812607375379_2138571895803478016_o

De Auteur :

Author PicHarry De Paepe (1981) is Vlaanderens bekendste anglofiel. Hij treedt vaak op voor tv en radio als kenner van de Britse politiek en cultuur. Hij is coauteur van het bekroonde Stiff Upper Lips, maar ook Sausage over Elizabeth II en De twee kanten van het Kanaal zijn van zijn hand.

Het Boek :

CoverHet verhaal van Vlaanderen brengt onze volledige geschiedenis, vanaf het moment dat de eerste bewoners zich in onze streken vestigden tot nu. Nooit eerder werd onze geschiedenis, en hoe die ons heeft gemaakt tot wie we nu zijn, op deze manier verteld.
Het verhaal van Vlaanderen biedt op een heel toegankelijke manier de nieuwste wetenschappelijke inzichten over onze geschiedenis, van ca. 38.000 jaar geleden tot nu. Het is een verhaal van gouden bergen en zwarte bladzijden, dat alle provincies en alle geledingen van de samenleving omspant.
Maar Het verhaal van Vlaanderen is vooral een verhaal van mensen. Grote, illustere figuren én gewone mensen die hier voor ons rondliepen. Die hier, net als wij nu, een bestaan probeerden op te bouwen. Met alle uitdagingen die daarbij kwamen kijken.
– Spectaculair boek met veel archiefmateriaal, tijdbalken en foto’s
– De meest recente wetenschappelijke inzichten toegankelijk gebracht
– Veel aandacht voor onderbelicht gebleven onderwerpen
– Met medewerking van topexperts, die de nodige achtergrondinfo op een laagdrempelige manier brengen
– Perfecte aanvulling op de tv-serie Het verhaal van Vlaanderen, maar kan ook goed los daarvan worden gelezen
– Met een blik achter de schermen door presentator Tom Waes
– Met verwijzingen naar andere literatuur en bezienswaardigheden

Standaard Uitgeverij

En dan is het nu eindelijk tijd voor mijn

blog-review

Naast de fantastische serie op één met Tom Waes is er ook het boek ‘Het verhaal van Vlaanderen’ aan de hand van Harry De Paepe.
Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van programmaboek is zoals je kan krijgen bij een musical of een opera, maar dan doe je deze geweldige bundel echt wel tekort!
Het is immers meer dan wat foto’s uit de serie of dezelfde tijdsbalken, het is een volwaardige hardback dat je meeneemt op reis door de geschiedenis van Vlaanderen en wat voor een!
Op een zeer aangename en toegankelijke manier leer je over de verschillende tijdsperioden en zie je langzaamaan het Vlaanderen van vandaag verschijnen.
Ik geef eerlijk toe dat ik in geen jaren zoveel heb bijgeleerd en herontdekt over onze geschiedenis.
Echt geweldig interessant om lezen allemaal en het geeft, dankzij de tips naar andere boeken en bezienswaardigheden, de goesting om verder te duiken in het verleden.
Een must-have van een naslagwerk voor iedereen met een hart voor het (rijke) verleden van onze streken!

The Magic of Wor(l)ds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s